Ontdek het inspirerende verhaal van onze recruiter Sarah Van den Broeck: van leerkracht tot gepassioneerde carrièrecoach, helpend om nieuwe verhalen te schrijven en dromen waar te maken. 

Sarah aan het woord:

Het is een vraag die de laatste tijd vaak terugkeert bij mij als mensen horen dat ik recruiter ben.

Nu ja, het standaard antwoord is dan: ik mag mensen aan een job helpen. Ik mag hen stappen vooruit helpen zetten in hun loopbaan en luisteren naar hun dromen.

Maar bij mij gaat het verder dan dat. Het gaat zelfs zo ver, dat ik onlangs een knuffel niet kon inhouden…

Zo’n 14 jaar geleden stapte ik met mijn bachelor in het onderwijs, mijn carrière als leerkracht binnen. Ik heb dat 3 jaar met hart en ziel gedaan, maar alles wat er rond en bijkwam en telkens het zo goed willen doen voor mijn leerlingen, heeft me uiteindelijk de das om gedaan.

Dat was een zware klap, een moeilijke beslissing, maar vooral: waar moest ik in hemelsnaam naartoe met mijn bachelor als leerkracht? Wat was ik waard op de arbeidsmarkt? Welke van mijn capaciteiten kon een bedrijf überhaupt gebruiken? …

Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik geslaagd ben. Dat ik met trots terugkijk op de stappen die ik zette en dankbaar ben voor de kansen die ik heb gekregen van mijn werkgevers.

Maar vooral nog trotser dat ik nu een voorbeeld kan zijn voor anderen om te tonen dat je meer bent dan je diploma.

Toen ik dan ook onlangs op LinkedIn een leerkracht tegenkwam met een “open to work” die een heel andere richting aangaf, was ik nieuwsgierig naar het verhaal.

We hebben samengezeten op kantoor, en ik heb geluisterd naar haar. Ik herkende haar rollercoaster zo hard. Ik heb haar verteld over mijn pad, mijn stappen, …

Ik heb haar nog niet onmiddellijk aan een nieuwe uitdaging geholpen, maar ik heb wel bijgedragen aan de sprankel zelfvertrouwen dat deze stap goedkomt en dat ze echt wel een plaats zal vinden in de arbeidsmarkt. Ze liet me ook achteraf nog weten dat het echt deugd had gedaan om met iemand te praten die de stap uit de gouden onderwijskooi gezet had.

Het leukste aan mijn job? Dat ik mensen mag helpen om hun verhaal te vertellen én dat ik het vertrouwen mag geven om de stap te maken naar een andere job. Ik heb dus nog nooit een kandidaat geknuffeld, tenminste, tot die dag…

Omdat ze het nodig had, omdat ik de struggle ken en om een sprankel van mijn “alles komt altijd goed” over te zetten op haar.