"Ik-VIND-GEEN-WERKNEMER" bestaat niet

Wij kunnen je helpen!

START HIER JOUW ZOEKTOCHT NAAR DE IDEALE COLLEGA . . .

Kennismaking

Wij beginnen met een grondige kennismaking. Hier leren we jouw bedrijf en de unieke bedrijfscultuur kennen. Samen bespreken we het ideale profiel voor jouw nieuwe collega. Dit helpt ons om niet alleen te begrijpen wat je nodig hebt, maar ook wie het beste in jouw team past.

Zoektocht

In deze fase gaan onze recruiters actief op zoek naar de ideale kandidaat. We duiken in diverse databases en gebruiken onze netwerken om het talent te vinden dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Deze intensieve zoektocht wordt versterkt door vacaturemarketing op geselecteerde platformen.

Kandidaatselectie

Tijdens de kandidaatselectie gaan we verder dan alleen cv’s beoordelen. We voeren uitgebreide interviews uit om de competenties, motivatie en persoonlijkheid van elke kandidaat te begrijpen. Zo selecteren we alleen de topkandidaten die passen bij de door jou geschetste rol en bedrijfscultuur. Deze topkandidaten worden vervolgens aan jou voorgesteld.

Aanwervingsbegeleiding

Na de voorstelling van de topkandidaten, is het jouw beurt om in gesprek te gaan. Wij ondersteunen je tijdens het hele aanwervingsproces. Van het helpen met de besluitvorming tot het regelen van de praktische zaken voor aanname, wij staan aan je zijde om een soepele integratie van je nieuwe collega in het bedrijf te garanderen.

Waarom kies je voor vanAnaarBETER?

JOUW FORMULE

Verschillende formules zijn bespreekbaar. Het exclusiviteitscontract zorgt ervoor dat we jouw vacature nog extra aandacht kunnen geven en nog sneller naar de juiste match gaan. Aan jou de keuze!

ZORGENLOOS

Relax and sit back. Je staat er niet alleen voor. Recruiting is een vak apart. Ontdoe jezelf van die extra last. Wij denken mee met jouw bedrijf en zoeken actief naar “the one that fits”.

FOCUS

Focus on the job. Door het rotatiesysteem krijgt jouw vacature wekelijks aandacht vanuit andere invalshoeken naargelang de verschillende recruiters. Zo garanderen wij jou een continue focus tot je vacature wordt ingevuld, ongeacht de duurtijd.

Referenties

Van A naar BETER helpt ons zeer efficiënt bij het vinden van geschikte kandidaten voor heel wat functies binnen allerhande functiedomeinen. Het enthousiasme van Anja & Dirk en team is van A tot Zeker en vast een steun voor Palm nv.

Bert Poukens
HR Manager
Brouwerij PALM
Londerzeel

vanAnaarBETER.com levert kwaliteit! Dirk & zijn team zijn voor ons “partners in crime” geworden voor de aanwerving van uiteenlopende profielen.

Wat hen onderscheidt van andere partners: meedenkend vanuit onze organisatie slagen zij erin om via een open communicatie en een persoonlijke aanpak, zowel naar ons als naar de sollicitant, de juiste kandidaat op de juiste stoel te plaatsen.

Zij hebben reeds voor tal van succesvolle aanwervingen gezorgd voor ons ambitieus en sterk groeiend bedrijf.

Magali Van De Vyver
HR Business Partner
D. Cloostermans – Huwaert
Hamme

Assessment van uw (potentiële) werknemer

Wij bieden testen aan die u meer inzicht verschaffen in de talenten van uw (potentiële) werknemer:

PERSOONLIJKHEIDSTEST

Deze test is specifiek gericht op werksituaties en geeft extra inzicht in de persoonlijkheid en de competenties.
Dankzij AI ontdek je waar een kandidaat twijfelt of sociaal wenselijk wil antwoorden.

CAPACITEITENTEST NUMERIEK

Is werken met getallen een belangrijke vaardigheid voor jouw vacature?
Deze test meet de capaciteit om getallen te begrijpen, op een juiste manier te verwerken en er berekeningen op uit te voeren.

CAPACITEITENTEST VERBAAL

Is werken met teksten belangrijk in jouw vacature?
Deze test meet de capaciteit om geschreven informatie te begrijpen en te verwerken en er vervolgens de juiste conclusies uit te trekken.