Wat is dat nu? Wel, een motivatiebrief is een aanvulling bij je cv. Daarom is het belangrijk om ook hier even aandacht aan te besteden. Een motivatiebrief opstellen is iets persoonlijks, je kan deze brief niet voor meerdere bedrijven opmaken. Een unieke en krachtige motivatiebrief voorleggen toont dat je jezelf goed geïnformeerd hebt over het bedrijf. Dit wordt enorm geapprecieerd en hier scoor je punten mee!

De beste tip is: hou het kort maar krachtig. Laat je brief er uit springen. Dat is ook het doel. Een motivatiebrief schrijven is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Neem je tijd om de motivatiebrief voor te bereiden en zoek voldoende informatie op over het bedrijf.

Hoe begin ik nu met het schrijven van een goede motivatiebrief?

 Eerst en vooral schrijf je waarom je de brief stuurt en waar je de vacature gevonden hebt waarvoor je solliciteert. Nadien vertel je waarom je geïnteresseerd bent. Dit deel moet kort en krachtig zijn. Het liefst zo origineel mogelijk om de aandacht van de lezer te trekken. Op deze manier spring je er bovenuit en word je zeker niet vergeten.

 In het midden van de brief leg je de nadruk op wat jij aan het bedrijf te bieden hebt en waarom je geïnteresseerd bent om te werken in het bedrijf waarvoor je solliciteert. Persoonlijke eigenschappen en ervaringen uit het verleden kan je hier ook aankaarten. Je studies en interesses mag je hier toevoegen, maar hou dit kort en ‘to the point’ want al deze informatie vinden ze terug op je cv.

Wat moet je zeker doen? Zet enkele vaardigheden van de vacature in de kijker. Op deze manier toon je dat je goed geïnformeerd bent. Schrijf geen boek, want daar houden werkgevers niet van. De ideale lengte is een halve pagina. 😉

 Tot slot is het doel om uitgenodigd te worden op een gesprek. Er zijn ontzettend veel manieren om een motivatiebrief af te ronden. Vermeld nog even voor welke functie je solliciteert en maak nog kort even duidelijk waarom jij geschikt bent voor deze job. Zoals eerder vermeld wees origineel en uniek!

Ziezo, met deze nuttige tips moet je vast en zeker scoren met je motivatiebrief!