Heb je al nagedacht over je motivatiebrief? Als het goed is, heb je een cv opgemaakt die klinkt als een klok, maar die kun je natuurlijk niet zonder begeleidende brief naar potentiële werkgevers sturen. De cv is belangrijk, maar met je motivatiebrief maak je pas echt indruk.

Een motivatiebrief opstellen is persoonlijk. Het geeft je de kans om te laten zien waarom juist jij de juiste kandidaat bent. Je kunt laten zien dat je onderzoek gedaan hebt naar het bedrijf, en je kunt jouw sterke punten, specifiek voor dit bedrijf, benadrukken. Met een unieke en krachtige motivatiebrief scoor je punten en sta je direct 1-0 voor. Onze beste tip is: hou het kort maar krachtig. Zorg dat je brief opvalt en wees origineel. Met onderstaande tips helpen we je graag op weg.

 

Een motivatiebrief opstellen zonder zorgen 

Je begint met te schrijven waarom je de brief stuurt en waar je de vacature gevonden hebt waarvoor je solliciteert. Vertel daarna wat je aandacht getrokken heeft en waarom je interesse hebt. Houd dit deel kort en krachtig. Als je in je eerste alinea de aandacht pakt, zal je cv beslist niet gemakkelijk opzijgelegd worden.

Het middendeel van de brief gebruik je om te benadrukken wat jij het bedrijf kunt bieden, en waarom je graag deel wil uitmaken van dit bedrijf. Dit is ook je kans om te laten zien dat je jezelf geïnformeerd hebt en echt voor hun bedrijf en cultuur kiest.

Wees terughoudend met informatie die je ook al in je cv aangeeft. Je kunt hier aangeven waarom je zo goed bij het bedrijf past, maar het moet geen herhaling van je cv worden. Houd het kort en bondig! De ideale lengte van een motivatiebrief is een halve pagina.

Sluit af met een korte samenvatting van de functie waar je voor solliciteert en waarom jij zo geschikt bent. Vergeet vooral niet om een originele en unieke draai aan je brief te geven. Het is tenslotte je doel om op te vallen en een gespreksuitnodiging te krijgen.

 

Met deze nuttige tips zul je beslist scoren met je motivatiebrief! Heb je toch nog moeite met het schrijven van een goede motivatiebrief? Kom gerust eens langs bij ons. We graven graag meer naar je motivatie en goesting. Bij een match met een van onze vacatures stellen wij je op de beste manier voor bij jouw toekomstige werkgever.