Je mag nog Kevin De Bruyne heten, alleen win je de voetbalwedstrijd niet. Het hele elftal moet top zijn.

Dat is ook zo in de bedrijfswereld. Een team van goede werknemers brengt het bedrijf naar BETER. Goed aanwerven is dan ook van strategisch belang en cruciaal voor de groei en de verdere innovatie van de onderneming.

Een goede aanwerving vraagt tijd. De periode van het posten van een vacature en wachten op goede instroom is voorbij.

De hamvraag voor vandaag – is het zinvol om het aanwervingsproces uit te besteden of niet?

 

Wij zien alvast wat voordelen van een goed selectiebureau:

  • Flexibiliteit: Een snelle op- of afschaling is mogelijk bij een wijzigende behoefte aan nieuwe medewerkers.
  • No cure no pay: je betaalt enkel een “succesfee” bij een aanwerving.
  • Focus: in de war for talent is het nodig om snel bij de juiste werknemer te geraken. Een partij die dag in dag uit nieuwe profielen op de markt bekijkt zal sneller bij jouw ideale kandidaat zijn en deze anders mogelijks bij jouw concurrent plaatsen.
  • Continuïteit: afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf is meer dan één interne recruiter mogelijks niet verantwoord. In dat geval is er misschien onvoldoende tijd voor opvolging van de kandidaat en de procedure.
  • Extra expertise en marketing: zo heeft een goed selectiebureau naast de recruiters ook marketingondersteuning en extra advertentiemogelijkheden om jouw vacature bekend te maken.
  • Een partij die meedenkt van bij het ontstaan van de vacature: dit start vanaf het ontstaan van de vacature. In functie van jouw specifieke uitdaging delen wij graag onze ervaring rond ideale competenties, diploma, functietitel, vacaturetekst, verloning, … Ook de juiste contractvorm (interim, rechtstreekse aanwerving, freelance, …) kan mee een onderdeel zijn van dit gesprek.

 

De gulden middenweg? Wij zijn fan.

Een interne recruiter voor de organisatie zal het takenpakket op sommige momenten wellicht nauwelijks aankunnen. Een combinatie van intern en extern lijkt ons ook beter betaalbaar in mindere tijden zoals vandaag. 

Do what you do best, outsource the rest. Peter Druker

De strategie en de uiteindelijke selectie bewaken lijkt ons een intern verhaal, maar tijd voor een goede voorselectie kan gerust uitgespaard worden via een selectiekantoor. Flexibiliteit en continuïteit blijven gegarandeerd.

Ja maar…

Samenwerken met een interim- en of selectiekantoor is volgens ons een aanrader. Toch is er een belangrijke randvoorwaarde.

Kies je businesspartner(s) voor het selectieproces zorgvuldig.

Dit is immers de partij die vanuit jouw naam en ter versterking van jouw bedrijf gaat handelen.

Een partnerwerking is nodig om het bedrijf, de specifieke uitdagingen, de bedrijfscultuur,… te kennen.

Zonder deze kennis kan de techniek vandaag voor jou ook het selectiewerk doen en je allerlei cv’s doorschuiven.

Is dat wat je wil? Wij denken het niet.

  • Is het doel van de samenwerking niet dat je ontlast wordt in het proces?
  • Is het doel niet dat je enkel grondige voorstellingen krijgt van kandidaten met wie persoonlijk gesproken is over jouw bedrijf, jouw uitdaging, die oprecht geïnteresseerd zijn en de juiste skills bezitten?
  • Is het doel niet dat jouw partner de juiste topkandidaat kan overtuigen met kennis over jou en de job om zo jouw aanwervingskansen te maximaliseren?

Zo werken wij in ieder geval liefst, als partner, met kennis van zaken. We zijn nog niet bij elke klant zo ver, maar bij sommige klanten is het vertrouwen intussen zo groot dat wij de afspraken met de kandidaten zelf in de agenda plaatsen. Dat vertrouwen moet groeien bij de start van een samenwerking, maar een partnerwerking is waar wij altijd naar streven.

 

Nog een laatste tip: onderschat ook de kracht van je huidig voltallig team van medewerkers niet om mee talent-scout te zijn voor jouw bedrijf. Referrals werken!

 

Nog een laatste vraag: mogen wij bijdragen aan de toekomstige groei van jouw bedrijf?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking: 

vanAnaarBETER – Hoogveld 105 – 9200 Dendermonde

Tel. 052 30 16 60 of 0475 54 49 52 (Anja Warrot)