De eerste indruk en lichaamstaal

Het sollicitatiegesprek begint bij het moment dat je binnenkomt. De eerste indruk is al meteen erop of eronder. Zorg ervoor dat je een positieve houding hebt. Oogcontact, glimlachen en een stevige handdruk zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Dit kan cruciaal zijn voor een goede eerste indruk.

De non-verbale communicatie blijft heel belangrijk. Een actieve zithouding is positief, dit straalt aanwezigheid uit. Je moet ook je aandacht verdelen. Kijk naar iedere persoon en niet alleen naar diegene die voor je zit. Verspreid je aandacht. Blijf ontspannen en relaxed. Stress laat je het beste thuis ūüėČ.

De drie meest besproken onderwerpen

DE VRAGEN… Tijdens een sollicitatiegesprek zijn er 3 grote onderwerpen die aan bod komen.

 Eerst en vooral gaat het over jouw levensloop. Vragen over jouw achtergrond en ervaring schetsen een beeld over wie jij bent. Dit zijn voornamelijk wat en waarom vragen. Wat heb je gedaan in je leven? Waarom heb je die beslissing genomen? Waarom die richting ingeslagen? Wat heb je bereikt? Wat voor persoon ben je? Hoe ga je om met kritiek? Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

 Het tweede onderwerp dat aan bod komt is jouw motivatie. Waarom heb je gesolliciteerd bij ons? Waarom wil je bij ons werken? En waarom spreekt deze functie jou aan? Zorg ervoor dat je een doordacht antwoord hebt op deze vragen. Een goede werkrelatie is een win-win situatie voor beide partijen. Denk dus zeker ook goed na over wat jij de andere partij te bieden hebt. Zoek voldoende informatie op over het bedrijf waar je solliciteert. Deze kennis zal zeker getest worden tijdens het gesprek.

 Het laatste onderwerp gaat over jouw competenties. De werkgever wil weten of je de vaardigheden en persoonlijke competenties bezit die je voor deze functie nodig hebt. Met behulp van de STAR-methode kan je voorbeelden geven (STAR-methode: Situatie, Taak, Activiteiten, Resultaat). Kort en krachtige antwoorden zorgen voor een duidelijk gesprek. De werkgever kan doorvragen als dat nodig is. Te veel uitleg geven is vaak overbodig.

Einde van het gesprek

Een goed gesprek zorgt ervoor dat jouw kansen vergroten om gekozen te worden voor de job. Sluit af met een goed en positief gevoel. Dit ziet er uit als een fluitje van een cent, maar vergis je niet! Bereid je zeker voor, een goede voorbereiding is alles!

Onze rol

Als selectiekantoor kunnen wij je helpen bij een optimale voorbereiding. We kijken mee naar je cv. Je kan al eens oefenen voor een gesprek en krijgt duidelijke en constructieve feedback en tips. We geven je extra info over de vacature en het bedrijf waar je anders niet over beschikt. Lijkt de job waarvoor je solliciteert in onze ogen niet optimaal voor jou dan verneem je het zeker ook en bekijken we ook alternatieve functies. Top toch? Behalve een uur van je tijd heb je niets te verliezen met een bezoek aan een selectiekantoor. Er valt enkel kennis te winnen &… deze is volledig gratis!