Hallo iedereen! Ik ben Lynn Bosman, tweedejaarsstudente Human Resource Management aan de Thomas More hogeschool te Mechelen. Momenteel ben ik net over de helft van mijn inloopstage. Deze stage duurt zes weken. Ik doe stage bij vanAnaarBETER. Wat wij precies doen en hoe zo een dag op stage eruit ziet, kan je lezen in deze blog! 

VanAnaarBETER is een werving- en selectiekantoor in Dendermonde. Velen zullen het vergelijken met een interimkantoor, maar het is echt wel iets anders. Bij een werving- en selectiekantoor gaan we voor een bedrijf op zoek naar de juiste kandidaat voor hun openstaande vacatures. Vervolgens gaan we gesprekken met de kandidaat voeren om hem/haar uiteindelijk aan de klant te gaan voorstellen. Het draait dus echt wel om het vinden van een kandidaat die alle kwaliteiten voor de vacature bevat.  

Hoe ziet mijn dag eruit?

Ik begin elke dag om 8:30u. Omdat ik dichtbij woon, moet ik pas om 8u vertrekken. Ik ga met de fiets naar mijn stageplaats (elektrische fiets ðŸ˜…). Ik ben ongeveer een 20 minuutjes onderweg, echt ideaal dus. Eenmaal aangekomen, ga ik eerst dag zeggen tegen de collega’s en tegen de kantoorhondjes. Ja, je leest het goed! Iedereen mag om de beurt zijn hond meebrengen naar kantoor. Ik heb mijn hondje Olly ook al eens meegenomen en die vond het echt super! 

Natuurlijk moet er ook gewerkt worden. Ik begin de dag altijd met het checken van de mailbox. Als er nieuwe sollicitaties zijn binnengekomen, dan moeten deze worden toegevoegd aan onze database. Ik krijg op de stage best wel al veel verantwoordelijkheden. Dit vind ik heel leuk omdat ik hier ook het meeste uit leer. In de voormiddag schrijf ik vacatures, contacteer ik mensen op LinkedIn of bereid ik gesprekken voor. Wat ik zo fijn vind bij vanAnaarBETER is dat iedereen zo behulpzaam is. Als ik vragen heb, is iedereen bereid om mij te helpen. Het zijn super toffe collega’s en ik voel mij er ook echt welkom.  

Om 12u houden we altijd een korte bespreking met iedereen. Tijdens deze bespreking vertelt iedereen wat hij/zij in de voormiddag heeft gedaan en voor welke vacatures we in de voormiddag en de volgende dag gaan zoeken. Daarna is het tijd voor de lunch. We eten allemaal samen aan de picknicktafel buiten. Hier horen de kantoorhondjes natuurlijk ook bij. Ik laat jullie graag kennismaken met Alfie & Bowie. Dit zijn de honden van Dirk & Anja, de eigenaars van vanAnaarBETER. 

Bowie & Alfie

Na de lunch volg ik enkele sollicitatiegesprekken en telefoongesprekken mee. Ik mag zo een sollicitatiegesprekken ook al zelf doen. Dit vond ik in het begin best stresserend, maar ik begin het steeds leuker te vinden. Ze laten mij van alles wat meeproeven. Ik ben ook mee mogen gaan naar de jobbeurs in Gent. Hier volgden we een workshop over netwerken en gingen we vervolgens ook zelf netwerken. We gingen op zoek naar nieuwe potentiële klanten. Ik vond dit zeer interessant! 

Om 17u zit de werkdag erop en is het tijd om naar huis te gaan. Elke dag is heel leerrijk en ik amuseer mij echt op de stage. De dagen vliegen voorbij!  

Voila, dit is hoe mijn dag op stage eruit ziet. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!

Groetjes

Lynn Bosman