HOE WERKT EEN SELECTIEKANTOOR?

Selectiekantoren worden door bedrijven ingeschakeld om hen te helpen de beste kandidaten te vinden voor specifieke functies. Ze hebben een uitgebreid netwerk en een goede kennis van de arbeidsmarkt. Ze kunnen een vitale schakel zijn tussen jou en je droomjob.

Voor jou als kandidaat werkt een selectiekantoor gratis. Je hoeft niet te wachten om een selectiekantoor te contacteren tot je een passende vacature ziet. Als jouw jobwensen gekend zijn wordt proactief naar een passende uitdaging gekeken.

 

DE VOORDELEN VAN SAMENWERKEN MET EEN SELECTIEKANTOOR

  Beter inzicht in jezelf

  Een kwalitatief selectiekantoor streeft ernaar om jou “van A naar BETER” te brengen. Ze begrijpen dat ieder individu uniek is, en dat “BETER” voor iedereen iets anders betekent. Daarom wordt er werk gemaakt van het definiëren van wat “BETER” voor jou inhoudt voordat het zoekproces begint. Wat zijn jouw troeven, wat is voor jou belangrijk? De recruiters van het kantoor bespreken dit graag met jou.

  Een realistisch inzicht in je mogelijkheden

  Vanuit jouw kennis en ervaring heb je ongetwijfeld een bepaald beeld over je mogelijkheden. Mogelijks is dit beeld te eng en denken recruiters met jou out of the box naar extra mogelijkheden. Mogelijks overschat je je mogelijkheden vandaag en dan kijken de recruiters op welke manier je kan werken richting jouw droomjob.

  Toegang tot verborgen mogelijkheden

  Niet alle vacatures worden geadverteerd. Selectiekantoren hebben vaak toegang tot deze ‘verborgen’ banen. Ze kunnen je voorstellen aan bedrijven die je misschien nog niet overwoog of kende.

  Marktkennis

  De recruiters van een selectiekantoor zijn goed geïnformeerd over de huidige trends en verwachtingen in de arbeidsmarkt. Ze kunnen je begeleiden bij het samenstellen van je cv en je advies geven over je salarisverwachtingen en kansen op de arbeidsmarkt.

  Kennis van bedrijfscultuur

  Recruiters luisteren naar wat voor jou belangrijk is en kunnen dit combineren met kennis van de bedrijven en de bedrijfsculturen. Hun overtuiging: “op ieder potje past een dekseltje”. Zij gaan voor jou op zoek naar de juiste match.

  Begeleiding doorheen het proces

  Van de voorbereiding van je sollicitatiegesprek tot de onderhandeling van je contract, een bruto-/netto-berekening, … Een selectiekantoor kan je door elk stadium van het sollicitatieproces leiden.

  Feedback en communicatie

  De recruiters van een selectiekantoor zorgen voor duidelijke communicatie tussen jou en het bedrijf. Ze kunnen ook constructieve feedback geven over je sollicitatiegesprek en andere aspecten van je aanpak.

  DE ENIGE OVERTUIGING = DE JUISTE MATCH VINDEN

  Hoewel selectiekantoren in opdracht van bedrijven werken, is een succesvolle plaatsing een win-win voor iedereen. Het grootste streefdoel is om het bedrijf én jou als persoon “van A naar BETER” te brengen door de juiste match.

   

  JOUW CARRIERETRAJECT: VAN A NAAR BETER

  Klaar om de stap naar BETER te zetten? Plan nu jouw verbetergesprek!